18-an vesztették életüket, miután összeütközött két busz Nigériában

Fotó: Illusztráció/MTI/AP
not image

Nagy Noel

2021.június.11 - 10:40

A helyi rendőrség beszámolója szerint legalább tizennyolc ember életét követelte az elmúlt idők egyik legsúlyosabb közúti balesete Nigériában.

Az eset az ország északi részében található Jigawa államban történt még a szerdai nap folyamán – írja a rendőrség beszámolója alapján a GGTN. A baleset során két busz frontálisan ütközött, amelyben a 18 áldozat már a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség elmondása szerint egyelőre nem tudni, hogyan került egymással egyező sávba a két busz, amelyek az ütközést követően ki is gyulladtak. A rendőrségi szóvivő beszámolója szerint a sofőr túlélte a balesetet, mindössze egy lábtöréssel megúszta.

Az illetékes hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, hogy felderítsék a baleset körülményeit, melyek egyelőre rejtélyesek. Nigériában nem ritkák a halálos kimenetelű autóbalesetek, melyeket elsősorban a rossz infrastruktúra és a felelőtlen sofőrök okoznak.

Az ország az elmúlt évek során súlyos belső válsággal, instabilitással és politikai csatározásokkal küzdött, az ország egyes részeit teljesen ellepték a terrorszervezetek, akik több tucat embert is lemészárolnak akár egy támadás során.

A nigériai kormány ráadásul nemrégiben a Twittert is kitiltotta az országból, miután a közösségi platform letiltotta a kormányfő egyik bejegyzését.