Ezúttal egy katonai ellátópontra támadtak a dzsihadisták, 15-en hunytak el

Fotó: Twitter/France24
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 3. - 21:32

A hétfői nap folyamán megerősítette a helyi védelmi minisztérium, hogy rátámadtak egy katonai ellátópontra a dzsihadisták, melyben 15 katona vesztette életét Nigerben.

A nyugat-afrikai ország folyamatosan kitett az iszlamista szélsőségesek támadásainak, az sem nevezhető ritkának, hogy akár 100 halálos áldozattal járó terrorcselekményt követnek el Nigerben.

Ez különösen a Malival és Burkina Fasóval közös hármashatárnál található Tillaberi régióra jellemző, ami a Száhel-öv és egyúttal a világ legerőszakosabb régiójának tekinthető napjainkban.

A mostani támadás is a Tillaberi régióban található Torodi körzetben történt, ahol a dzsihadisták egy olyan misszióra támadtak rá, amely Boniba szállított alapvető termékeket, köztük élelmiszereket.

A védelmi minisztérium közleménye szerint legalább 15 katona vesztette életét a támadásokban, valamint hat katonát továbbra is eltűntként keresnek – adta hírül az AP hírügynökség.

A nigeri hadsereg védelmi és biztonsági részlege repülőkkel kezdte átfésülni a körzetet, hogy megtalálják a hat eltűnt katonát, akiket feltehetően elfogtak a támadók.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mely szervezet felelős a legutóbbi erőszakért, de a környéken az Al-Kaidához és az Iszlám Államhoz köthető terrorszervezetek is aktívak.