Újabb 14 embert mészároltak le a világ legveszélyesebb hármashatáránál

Fotó: Twitter/The Trent
not image

Nagy Noel

2021. július 28. - 13:18

Ismét motoros terrortámadás történt a Száhel-övben található Nigerben, amelynek következtében tizennégyen vesztették életüket.

Az eset Banibangou falvában történt, amely rendkívül közel található a dzsihadistáktól hemzsegő Mali-Niger-Burkina Faso hármashatárhoz – számolt be róla a Deutsche Welle. Nem egyszer fordult már elő ebben a régióban több tucat életet követelő terrortámadás.

A legújabb mészárlásról hétfőn számolt be a nigeri kormány, amely a „szokásos” módon alakult: a támadók motorokkal érkeztek meg a faluba és válogatás nélkül gyilkolni kezdtek, amellyel végül 14 ember életét oltottak ki.

A belügyminisztérium elítélte a támadásokat, valamint kijelentették, hogy bíróság elé fogják állítani a mészárlás elkövetőit. Mint fogalmaztak, az eset mintegy 50 kilométerre történt Mali határától, ami a 2012-ben kirobbant dzsihadista lázadás központja volt.

Ez a hármashatár, amelyben Mali, Niger és Burkina Faso érintett, rendkívül kitett a dzsihadista csoportoknak, többek között az Al-Kaidához és az Iszlám Államhoz köthető terrorszervezetek is aktívak erre.

Ehhez hasonló támadások szinte heti jellegűvé váltak ebben a régióban és szinte minden esetben motoros fegyveresek hajtják végre a mészárlásokat, akik után főként Mali fele indulnak el a terrorcselekményeket követően.