Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Neymart akár hosszabb időre is „eltilthatják” a játéktól: vizsgálják az incidenst

Fotó: Twenty20
not image

A T-800-as

2020. szeptember 14. - 23:22

A PSG brazil játékosa a piros lapja után akár egy hosszabb eltiltást is kaphat, ami azt jelentené, hogy hosszú ideig nem fog pályára lépni.

A PSG brazil játékosa a piros lapja után akár egy hosszabb eltiltást is kaphat, ami azt jelentené, hogy hosszú ideig nem fog pályára lépni.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Egyre csak tetőznek a problémák a PSG háza táján… Kezdődött minden azzal, hogy több fontos játékos is lebetegedett az új szezon előtt. A pozitív korona-vírus tesztek után pedig minden meccsüket elvesztették – kétszer nulláztak.

Ez egy nem várt kezdés a bajnoktól, akiknek a kerete messze erősebb lehet, mint bármelyik másik francia klubé, még sincsen pontjuk. Ráadásul többek között Neymar is piros lapot kapott a Marseille elleni rangadón.

Mint arról a TR is beszámolt, a VAR kamerái elkapták a jelenetet, ahogy Neymar adott egy pofont Gonzaleznek, mindezt a mérkőzés legvégén. A brazil egyike volt azon 5 játékosnak, akik pirost lapot kaptak.

Gonzalez kapcsán pedig olyan hírek láttak napvilágot, hogy rasszista módon szólt oda Neymarnak, aki ezen különösen felkapta a vizet. Erről a világsztár azt mondta, hogy emiatt adott egy taslit a társának, és sajnálja, hogy nem ütötte igazán arcba.

Neymar hozzátette, a VAR rendszerével könnyű volt megmutatni a saját agresszióját, és most azt szeretné, ha azt a rasszista jelenetet is bemutatnák, miután szerinte Gonzalez kemény szavakkal illette őt, amiben a majom szó is szerepelt. „Igazán szeretném.” – tette hozzá.

Nem volt egyértelmű bizonyíték arra, hogy Gonzalez hasonlót tett volna Neymar felé, és a PSG edzője, Thomas Tuchel is azt mondta, a játékosa elmondta neki, hogy mi történt, de ő semmit sem hallott a pálya széléről.

Andre Villas-Boas, a marseille-i csapat edzője is azt úgy nyilatkozott, nincs helye a rasszizmusnak a futballban, de szerinte Gonzalez nem tett ilyet, ugyanakkor hozzátette, utána kell nézni a dolgoknak. A francia szövetség megvizsgálja a rendelkezésre álló összes felvételt, mielőtt rögzítené Neymar eltiltását.

A szabályok szerint akár 7 meccsre is eltilthatják, amire az RMC Sport hívta fel a figyelmet. A szabályzat szerint egy ilyen agresszív cselekedet a játékos kívül akár 7 mérkőzés felfüggesztéséhez is vezethet.

Mbappé kész elhagyni a PSG-t, akár Messi csapattársa is lehet