Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Arra kérte szurkolóit a Newcastle, tartózkodjanak a hagyományos szaúdi viselettől

A Newcastle United angol labdarúgóklub szurkolói, mielõtt megkezdõdik csapatuk mérkõzése a Tottenham Hotspur ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban a newcastle-i St. James' Park stadionban 2021. október 17-én. A Newcastle most elõször játszik azóta, hogy a klubot megvásárolta egy szaúd-arábiai konzorcium. MTI/EPA/Peter Powell
Sport
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A klub hangsúlyozta, az új tulajdonosokat “nem sértette meg” a gesztus, de mégis jobb lenne, ha a jövőben tartózkodnának a hasonló viselettől.

A Newcastle United arra kérte a szurkolóit, “tartózkodjanak a hagyományos arab ruházat vagy közel-keleti ihletésű fejviseletek viselésétől a mérkőzéseken”, miután egyes drukkerek ilyen öltözetben jelentek meg a Tottenham Hotspur elleni mérkőzésen. 

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Vasárnap a St. James Parkban kitörő lelkesedéssel köszöntötték újdonsült tulajdonosukat a Newcastle szurkolói, néhányan azonban különösen nagy feltűnést keltettek a saját készítésű, hagyományos stílusú szaúd-arábiai felviseletükkel, fejet hajtva Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg és tulajdonostársai előtt.

Bár a Newcastle ragaszkodik hozzá, hogy a szurkolók gesztusai “nem sértették meg” a klub új tulajdonosait, mégis arra kérték őket, hogy a jövőben mellőzzék a hasonló viseletet, mivel az kulturálisan helytelen – számolt be a 90min.com

A Newcastle közleménye hangsúlyozta, hogy a gesztust pozitív és üdvözlő szándékú gesztusként értékelték az említett új tulajdonosok. 

“A klub minden szurkolóját és minden nézőt, mint mindig, arra biztatjuk, hogy viseljék a saját kultúrájuknak vagy vallásuk normáinak megflelelő öltözetét, és ezzel továbbra is tükrözzék a széles körű és gazdag multikulturális közösségeket és csoportokat, melyekből a klub támogatói kikerülnek, és amelyekre büszkék vagyunk” – olvasható a közleményben.