Korábbi Manchester City játékos a Newcastle-nek: Egy olajklub vagytok

Fotó: MTI/EPA/Lynne Cameron
not image

Borbély Fanni

2021. október 16. - 18:52

Micah Richards, a Manchester City korábbi játékosa felidézte az Abu Dhabi általi átvétel utáni tapasztalatait, és figyelmeztetést küldött a Newcastle-nek.

Richards hangsúlyozta, hogy a szaúdiak által támogatott átvétel által kapott pénzügyi löket ellenére is nehezen fogják topklubként megvetni lábukat, és a Manchester Citynél szerzett tapasztalatai alapján kifejtette, hogy a következő szezonokban milyen problémákkal kell szembenézniük a szurkolóknak és a klubnak.

“A megkönnyebbülés érzése, a képesség, hogy újra álmodni tudjunk – mindezt a Szaúd-Arábiából érkező új befektetés oldotta fel. A terep megváltozott. Ne higgyék azonban, hogy már nincsenek problémáik. Az első kihívás a hitelesség megszerzése. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg olyan szurkoló van, aki azt hiszi, hogy mivel most már van pénzük Messi, Mbappé és Neymar megvásárlására, meg is fogják venni őket. Ez nem így működik – messze nem.

Amit a Newcastle is másként fog most tapasztalni, az az, hogy más klubok hogyan látják őket, szinte egyik napról a másikra. Régebben az emberek rajongói voltak a Citynek, de 2008 után minden megváltozott. Ellenségeskedéssel és féltékenységgel kell szembenézned – és nem csak a rivális szurkolók részéről.

Régebben rendszeresen kaptunk áskálódásokat az ellenfél játékosai részéről a meccsek alatt, annyira kétségbeesetten próbálták lekicsinyelni azt, amit csináltunk. “A harmadik ligában lennétek a **** olajpénz nélkül” – mondták nekem rengetegszer. “Semmi más, csak egy **** olajklub!” és “Manchesterben csak egy rendes klub van” – hangzottak még gyakori megjegyzések”.

(Marca)