Clouds
21 Budapest
Dollár
357,53 Ft
Euró
388,55 Ft
Font
442,61 Ft
Bitcoin
22,910 $

Mégsem válik szuperhatalommá a Newcastle?

Fotó: Twitter/Newcastle United FC
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Newcastle United új tulajdonosa érkeztével mindenki arra számított, hogy a januári átigazolási időszakban hatalmas nevek érkeznek a klubhoz, de úgy tűnik, ez valósul meg.

A Newcastle új tulajdonosa a Public Investment Fund, vagyis a szaúdi koronaherceg irányítása alatt álló szaúdi befektetési alap kijelentette, hogy szeretné megnyerni 5-10 éven belül az angol bajnokságot, azonban ehhez az kell, hogy top játékosokat igazoljanak. 

Soron kívül Erősen borult lesz az ég pénteken, éjszaka hószállingózás is várható

Az tény, hogy van miből, ugyanis a királyi család vagyona nagyjából 500 milliárd font, azonban korántsem biztos, hogy annyi pénz fog a rendelkezésükre állni, amennyire szükség lenne. 

A Telegraph szerint a Newcastle United januári átigazolási költségvetése mindössze 50 millió font lesz, annak ellenére, hogy a Financial Fair Play szabályai szerint további 140 millió fontra lenne lehetőség.

A szurkolók egyértelműen sokat várnak a jövőben, szeretnék végre sikeresnek látni a klubot, azonban ehhez biztosan idő, és rengeteg munka kell. Micah Richards, a Manchester City korábbi játékosa figyelmeztette őket, hogy fel kell készülniük rá, hogy újra meg kell szerezniük az emberek bizalmát. 

Az Amnesty Internationalnek is vannak kétségei, ugyanis a jogvédők aggályosnak tartják, hogy egy olyan szervezet vásárolta meg a csapatot, amelynek az országában semmibe veszik az emberi jogokat, valamint nem elhanyagolható a tény, hogy a befektetési alap vezetőjét, Mohamed bin Szalmánt, a szaúdi koronaherceget gyanúsítják egy 2018-as gyilkossággal, illetve Dzsamál Hasogdzsi újságíró megölésével.