Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

New York polgármesterének zseniális álláshirdetése a rágcsálóprobléma megoldására

Fotó: Unsplash/Brett Jordan
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Eric Adams, New York polgármestere egy unortodox formáját választotta a város hírhedt rágcsálóproblémájának megfékezésére.

Eric Adams, New York polgármestere úgy határozott, felad egy álláshirdetést, ám ezúttal nem a hivatalba keresnek munkatársakat: New York már nagyon régóta arról híres (inkább hírhedt), hogy komoly problémáik vannak a betegségeket hordozó rágcsálókkal.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A polgármesteri hivatal a probléma megoldására feladott egy álláshirdetést szerdán, a pozíció megnevezése pedig “a rágcsálók migrációjával foglalkozó igazgató”.

A patkányok még a koronavírus-járvány idején szaporodtak el brutálisan a városban, a polgármester pedig igyekszik megfékezni az egyre csak duzzadó populációt, s tervei szerint a város mind az öt kerületében meg fogja szüntetni a problémát.

Az álláshirdetés szövege pedig ennél nem is lehetne figyelemfelhívóbb:

“Megvan benned minden, ami a lehetetlenhez kell? Virulens vehemencia az élősködők iránt? Várostervezési, projektmenedzsment vagy kormányzati háttér? És ami a legfontosabb, a lendület, az elszántság és a gyilkos ösztön, amely szükséges az igazi ellenség – New York város könyörtelen patkánypopulációja – elleni küzdelemhez? Ha a válasz igen, akkor álmaid állása vár rád: New York városának rágcsálóirtásért felelős igazgatója.”

A zseniálisan megfogalmazott hirdetésben hozzáteszik, “a patkányok nem a barátaink”, hanem “ellenségek, akiket le kell győzni”, a sikeres pályázónak pedig New York-i lakosnak kell lennie, alapdiplomával, legalább öt év releváns tapasztalattal és “pökhendi hozzáállással, ravasz humorral és a vagányság általános aurájával”.