Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Már majdnem befejeződött a népszavazások előkészítése a megszállt területeken

Bense Róbert

2022. augusztus 29. - 05:27

A választási központok, valamint a jelöltlisták is készen állnak.

Ukrajna Hírszerzési Főigazgatósága folyamatosan nyomon követi a megszállt területeken zajló történéseket, legújabb jelentésük szerint pedig gyakorlatilag minden fontos folyamat befejeződött a népszavazások előkészítése kapcsán.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Vadim Szkibickij, Ukrajna Hírszerzési Főigazgatóságának képviselője az RBK-Ukrajnának adott interjújában közölte, hogy már a dátumok is adottak, a tervek szerint az egyik időpont szeptember 11. lehet, amely az összoroszországi választások napja.

Szkibickij hozzátette, hogy a szavazás megszervezéséért felelős orosz politikusok, kormánytisztviselők és önkéntesek folyamatosan érkeznek a megszállt Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck megyék területére.

Kiemelte ugyanakkor, hogy vélhetően több régióban is zajlanak az előkészületek, azonban a harci cselekmények és az ellenállás függvénye lehet, hogy ezekben mikor hirdetnek ki népszavazást – írta az ukrán Pravda.

Arra is van esély, hogy a megszállt területeken úgynevezett népköztársaságokat hoznak létre, vagy a megszállt területeket azonnal és törvénytelenül beolvasztják Oroszországba. Szkibickij megjegyezte, hogy Ukrajna elfoglalt részeinek fokozatos politikai, gazdasági és kulturális integrációja is folyamatban van.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.