Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Népligeti felüljáró: ma még minden útvonalon dugóra kell számítani

Fotó: Forgalomelterelés sávelhúzással a népligeti felüljárón 2023. március 4-én. A híd forgalmát az állapotfelméréséhez kapcsolódó munkák miatt korlátozzák. A felmérésre azért van szükség, hogy a szakemberek pontosabb képet kapjanak az 1970-es évek végén épült felüljáró állapotáról. A több hónapon át tartó felmérés ideje alatt két gerendát kibontanak az építmény szerkezetéből, ezeket majd laboratóriumban vizsgálják meg. MTI/Illyés Tibor
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A BKK Inform munkatársa azt javasolja, hogy az utazók inkább a tömegközlekedés mellett tegyék le a voksukat.

Schilling Zsolt, a BKK Inform munkatársa nemrégiben arról nyilatkozott, miszerint elkezdték a Népligeti felüljáró állapotának felmérését az Üllői úton, ami várhatóan több hónapon keresztül fog tartani.

Elmondása alapján befelé mindössze a belső sávban közlekedhetnek az autósok, kifelé viszont két sáv maradt, s a dugó elkerülése érdekében azt javasolta, hogy az utazók inkább a tömegközlekedés mellett tegyék le a voksukat – írta az Infostart.

„Sokan áttértek az M5-ös autópálya bevezető szakaszára, viszont itt is torlódásra kell számítani”

– tette hozzá.

Schilling Zsolt emellett úgy véli, pár napba még beletelik, mire az autósok kitapasztalják az elkerülő útvonalakat, vagyis szerda-csütörtökre normalizálódhat a helyzet, ám a mai napon még minden útvonalon dugóra kell készülni.

Aki az érintett régióban autózik, tömegközlekedésként az M3-as metrót választhatja, bár ott még tart a felújítás, Kispestről pedig a Deák Ferenc térig tudnak bejönni az utasok, mert a pótlóbusz a Göncz Árpád városközpont és a Deák Ferenc tér között közlekedik, így az M3-as metrót ajánlja az utazóknak.