Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,094 $

A nepáli gép másodpilótájának férje is légikatasztrófában vesztette életét

Pokhara, 2023. január 16. Mentõalakulatok tagjai vizsgálják a roncsot az elõzõ napon Pokharában történt repülõszerencsétlenség helyszínén 2023. január 16-án. A Yeti Airways nepáli légitársaság belföldi járaton közlekedõ utasszállító repülõgépe 72 emberrel a fedélzetén a repülõtér közelében zuhant le, a balesetben legkevesebb 67 ember életét vesztette. A tragédia miatt Nepálban nemzeti gyásznapot rendeltek el. MTI/AP/Yunish Gurung
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

16 év különbséggel következett be a két baleset, a férj szintén pilótaként dolgozott.

Anju Khatiwada még 2010-ben csatlakozott a nepáli Yeti Airlines légitársasághoz, férje nyomdokaiba lépve, aki négy évvel korábban vesztette életét egy belföldi járat utasszállítójának pilótájaként.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A vasárnapi tragédia napján a 44 éves Khatiwada volt a másodpilóta a Yeti Airlines Katmanduból induló járatán, amely Pokhara városának közelében csapódott földnek. A fedélzeten 72 ember tartózkodott, eddig még egyetlen túlélőről sem számoltak be a hatóságok.

Sudarshan Bartaula, a légitársaság szóvivője elmondta, hogy Khatiwada abból a pénzből végezte el a pilótaképzést, amit férje halála után a biztosítótól kapott – számolt be róla a CNA.

Khatiwada tapasztalt pilótának számított, több mint 6400 repült óra volt a háta mögött, amikor bekövetkezett a katasztrófa. Mint kiderült, a gépet egy oktatópilótával vezették, ami bevett szokás a légitársaságnál.

Hétfőn megtalálták a repülőgép pilótafülkéjének hangrögzítőjét, illetve a repülési adatrögzítőjét, amelyek segíthetnek kideríteni a szerencsétlenség okát. A szemtanúk és a balesetről készült videók alapján a repülőgép nem sokkal a pokharai leszállás előtt az oldalára fordult, majd másodpercekkel később egy szurdokba zuhant és kigyulladt.