Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Nemzetközi szinten is látványos, amit az NB I paksi gólgyárosa csinál

Fotó: A paksi Varga Barnabás és a kecskeméti Szalai Gábor a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Kecskeméti TE-Paksi FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. április 28-án. Kecskeméti TE-Paksi FC 2-3. MTI/Bús Csaba
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Varga Barnabás egyre inkább felhívja magára a figyelmet, ami nem meglepő, mert őrületes tempóban termeli a gólokat a Paks színeiben.

Varga Barnabás, a Paks csatára a második helyre lépett előre a labdarúgók nemzeti bajnokságok szerinti eredményességi világranglistáján azzal, hogy pénteken háromszor is betalált a Kecskemét kapujába, s 16-ra növelte idei NB I-es találatai számát.

Soron kívül Rendőrök mentették ki az Európa-liga döntőjének játékvezetőjét a Ferihegyen

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS a magyar játékos fotójával illusztrált keddi összegzése szerint Vargát csupán az argentin Germán Cano előzi meg, aki brazil klubcsapata, a Fluminense színeiben 17 gólnál jár 2023-ban.

Az IFFHS kiemelte, hogy Varga a Paks legutóbbi 10 bajnoki találatából egymaga 9-et szerzett. Jelenleg mögötte van a rangsorban a Manchester City norvég támadója, az Aranycipőre a legnagyobb eséllyel pályázó Erling Haaland is, akinek az idei termése 13 gól, ez pedig jelenleg a 14. pozíciót jelenti számára.

A január 1. és április 30. közötti időszakot figyelembe vevő listán a harmadik helyezett Declan McManus is 16 találatot jegyez, de mivel a bajnokságok erősorrendjében a walesi a magyar mögött van, a skót futballista Varga Barnabás mögé szorul.

A pillanatnyi világranglista dobogósai:  
1. Germán Cano (argentin, Fluminense) 17 gól
2. Varga Barnabás (Paks) 16
3. Declan McManus (skót, The New Saints) 16

(MTI)