Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség egyre komolyabban aggódik a zaporizzsjai atomerőmű ukrán személyzetének helyzete miatt

Az orosz hadsereg által szervezett mariupoli sajtóút során készült kép a zaporizzsjai atomerõmû 1-es blokkjáról a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. május 1-jén. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Borbély Fanni

2022. június 26. - 05:06

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) egyre komolyabban aggódik az atomerőműben dolgozók helyzete miatt.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pénteken kiadott közleményében aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a médiában egyre több olyan jelentés lát napvilágot, melyek arról tanúskodnak, hogy a zaporizzsjai atomerőműben dolgozó ukrán alkalmazottak helyzete romló tendenciát mutat.

A Guardian által szemlézett közleményben azt írták, hogy “egyre jobban aggódnak az ukrán személyzet egyre nehezebb helyzete miatt”, hozzátéve, hogy az erőmű két blokkjában az elmúlt hónapokban olyan tevékenységeket végeztek, melyek szükségesség teszik a fizikai ellenőrzést.

A NAÜ nemrég kisebb összetűzésbe került Ukrajnával, miután bejelentették, hogy személyesen akarják meglátogatni a jelenleg orosz megszállás alatt álló erőművet, Ukrajna ugyanis sérelmezte, hogy azzal, hogy a NAÜ személyesen látogat el az erőműbe, jóformán legitimálja, hogy orosz kézen van az erőmű.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.