Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Nemzeti parkban gyilkoltak tigriseket thai orvvadászok, évekre börtönbe kerülnek

TÉMÁK:
#börtön
Fotó: unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Öt orvvadászt ítéltek el, akik egy nőstény tigrist és kölykét ölték meg.

Egy nyugat-thaiföldi tartományi bíróság egyenként öt év börtönbüntetésre ítélte azt az öt orvvadászt, akik tavaly a Thong Pha Phum nemzeti park területén végeztek egy nőstény tigrissel és kölykével.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Az elkövetők az ítélet szerint megszegték a természetvédelmi törvényeket, amikor kilőtték a védett állatokat, majd csontjaikat eladták a feketepiacon. A bíróság elutasította a vadászok védekezését.

Azzal magyarázták ugyanis kegyetlen tettüket, hogy a tigriseknek azért kellett meghalniuk, mivel korábban megtámadták az elkövetők haszonállatait. Erről azonban kiderült, hogy nem igaz – írja a CNN.

Thaiföldön továbbra is folyamatos veszély fenyegeti a tigriseket

A tigrisek veszélyeztetett fajnak számítanak, a WWF szerint alig 4500 példány él a vadonban. Bár számuk az utóbbi években – világviszonylatban nézve – nőtt, a szervezet szerint Thaiföldön mostanra kevesebb mint 200 nagymacska maradt a vadvédelmi területeken.

A tigrisekre az orvvadászat jelenti a legnagyobb veszélyt Thaiföldön. A természetgyógyászok ugyanis továbbra is óriási összegeket fizetnek az állatok csontjaikért. A készítményekre a kínai és a vietnami piacon mutatkozik a legnagyobb kereslet.