Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Magyar-olasz: képtelenség volt gólt lőni Donnarummának, Szalai elköszönt

Fotó: Szalai Attila (j2) és Gulácsi Péter (k), valamint az olasz Leonardo Bonucci (j) a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Hujber Dávid

2022. szeptember 26. - 22:40

Nem alakult jól a Nemzetek Ligája utolsó csoportmeccse a magyar válogatott számára, mely ugyan továbbjutott, elvesztette az első helyét, amit az olaszok szereztek meg egy 2-0-s győzelem végén.

Egy teljesen más mérkőzés vette kezdetét az olaszok ellen a Puskás Arénában, ami az első pillanattól kezdve érezhető volt. Az olaszok sokkal veszélyesebben, dinamikusabban járatták a labdát, mint a németek.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Ez rögtön a rossz hír volt a magyarok számára, akik azonban nem szeppentek meg. Hamar szabadrúgást kaptak, igen kecsegtető helyről, de Szoboszlai a sorfalba rúgta a labdát, és az ismétlést is blokkolták. Az első necces helyzetre már az 5. percben sor került, miután Gulácsi kezéből kicsúszott a labda, és a védelem centikre mentett a gólvonalról.

Noha az olaszok támadtak többet, és egyértelműen veszélyesebbek is voltak az első félidő első felében, a Marco Rossi vezette alakulat is képes volt veszélyeztetni. A 27. percben jött egy rövidzárlat hátul, egy röviden hazaadott labdából gól született, ami Raspadori nevéhez fűződött.

Ezt követően is igen veszélyesek voltak a vendégek, többször is közel kerültek ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket. A 41. percben óriási lehetőség maradt ki az egyenlítésre, amikor a felívelt labdát Orbán tette be középre, Szalai Attila elé, rendkívül közel a kapuhoz, ám végül nem lett belőle gól.

A bekapott gól ellenére sem omlottak össze a magyarok, érezhetően kevesebb hibával játszottak az első félidő lefújása előtt, érkeztek is az ívelések, a veszélyesebb akciók. A szünetre azonban hátrányban kellett bevonulniuk az öltözőbe a hazaiaknak, akik igyekeztek még élesebben és kevesebb hibával játszani.

Nem kezdődött rosszul a második 45 perc, és pillanatok alatt a másodperc tört része alatt a magyar válogatott akár háromszor is gólt rúghatott volna, de Donnarumma végig a helyén volt, és a szerencse sem pártolt el mellőlük. Hihetetlen jelenetek voltak, és az, hogy egyik nagy helyzet sem ment be azokban a pillanatokban, maga volt a sokk.

Fotó: Willi Orbán (b), valamint az olasz Federico Dimarco (b2) és Gianluigi Donnarumma a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. MTI/Kovács Tamás

Mindez röviddel ezt követően megbosszulta magát, az olaszok egy szélről érkező labdát raktak Gulácsi kapujába, aki szintén tehetetlen volt, így hamar duplára nőtt az olaszok előnye, és innen maximum a döntetlen lehetett volna elérhető. A második gólt Dimarco szerezte, aki érthető módon rendkívül boldog volt, ellenben a magyar szurkolókkal, akik nem adták fel a biztatást, és még hangosabban szurkoltak.

Az 54. percben a Nagy helyére csereként beállt Styles szépíthetett volna, de Donnarumma megint odaért valahogy, szintén hatalmas helyzet volt. A 62. percben a változatosság kedvéért Donnarumma egy megpattant lövést hárított, egyértelműen a mezőny legjobbja volt, klasszis módon végezte a dolgát. Styles beállásával sorra jöttek a lövések, ám az olaszok kapusa résen tudott lenni, az elmúlt időszak egyik legjobb teljesítménye volt ez tőle.

Szalai Ádám az utolsó válogatott meccsét nem játszotta végig, a 75. percben hagyta el a pályát. A hátralévő percekben is voltak helyzetei a magyar csapatnak, ám Donnarummának ezen az este képtelenség volt gólt lőni. A magyar válogatott ezzel a 2-0-s vereséggel a második helyen jutott tovább a csoportjából, míg az olaszok az élen, egyetlen egy ponttal gyűjtöttek többet.

A második mérkőzésen az angolok és a németek egy nagyon gólgazdag estét tudhatnak maguk mögött, összesen hat találat született. A németek már 2-0-ra vezettek idegenben, amikor pár perc leforgása alatt az angolok kiegyenlítettek, és noha még a vezetést is megszerezték Kane büntetőjével, négy perccel később a 87.percben Havertz duplázott. A németek 7 pontosak lettek, addig az angolok mindössze 3 egységgel köszöntek el.