Kirúgtak egy német riportert, miután összekente magát sárral, és eljátszotta, hogy segít az áradás utáni feltakarításban

Fotó: Bad Neuenahr-Ahrweiler, 2021. július 19. Munkagép dolgozik a megáradt Ahr folyó iszappal és hordalékkal teli vizében a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Bad Neuenahr-Ahrweiler településen 2021. július 18-án. A Németország északnyugati tartományait sújtó áradásoknak legalább 157 áldozata van. MTI/AP/DPA/Philipp von Ditfurth
not image

Kornis Vivien

2021. július 24. - 09:38

Elvesztette állását Susanna Ohlen német televíziós tudósító, miután kiderült, hogy sárral kente össze magát, és úgy csinált, mint aki segítséget nyújtott a pusztító mértékű áradások utáni takarítási munkák során.

A Twitteren is megosztott felvételen látható, ahogy az RTL újságírója összekeni magát a sárral néhány pillanattal azelőtt, hogy elkezdenék a helyszíni tudósítást, amit később a műsorszolgáltató weboldalán a “Takarítás az áradás után: az RTL riportere segítő kezet nyújt Bad Munstereifelben” címmel jelentettek meg.

Miután kitört a botrány, a csatorna törölte a videót – számolt be a Sputnik News.

Riporterünk viselkedése egyértelműen megsérti az újságírói alapelveket és nem tesz eleget csatornánk elvárásainak. Hétfőn ezért elbocsátottunk” – nyilatkozta az RTL az üggyel kapcsolatban. 

Ohlen 2008 óta dolgozott a csatornánál, és többek között magazinműsorokban és hírműsorokban vett részt. 

A heves esőzések katasztrofális és pusztító mértékű árvizeket okoztak Nyugat-Európában, többek között Németországban, Belgiumban, Hollandiában és Ausztriában. Németország leginkább sújtott területei Észak-Rajna-Vesztfália, Rajna-vidék-Pfalz, Szászország és Bajorország. Az áradások legalább 170 ember életét követelték, több száz személyt még mindig keresnek.