Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Németország legnagyobb krematóriuma éjjel-nappal dolgozik, hogy spóroljon a földgázzal

Fotó: Az RWE német energetikai konszern külszíni Garzweiler barnaszénbányája a németországi Grevenbroich környékén 2022. augusztus 2-án. Az előző hónapban a német parlament a szénerőművek működésének meghosszabbításáról határozott, mert csökkent az Oroszországból származó földgázimport. MTI/EPA/Sascha Steinbach
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 10. - 07:42

A létesítmény vezetője szerint a munkatársak megértéssel fogadták a hírt, hiszen mindannyiuk közös érdeke, hogy a lehető legjobban csökkenteni tudják az energiafogyasztást.

A jelentések szerint az energiahordozók árai tavaly év végétől folyamatosan emelkednek Németországban, ez a tendencia pedig azután erősödött fel, hogy Oroszország különleges katonai műveletet indított Ukrajnában.

Soron kívül Hosszabb iskolai téli szünet és kormányzati-igazgatási szünet is lesz 

A Bild című napilap beszámolója alapján Németország legnagyobb krematóriuma, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Rhein-Taunus egy éjjel-nappal működő üzemmódra állt át annak érdekében, hogy spóroljanak a földgázzal.

Karl-Heinz Koensgen, a krematórium vezetője elmondta, munkatársaik megértéssel fogadták a hírt, valamint mindannyian az új munkarend szerint dolgoznak, mivel a legfontosabb számukra az, hogy a létesítmény működését földgáz felhasználása nélkül tudják biztosítani.

Korábban a földgázt arra használták, hogy a hamvasztásra szolgáló kemencékben lévő köveket felmelegítsék, azonban augusztus elejétől megszakítás nélkül üzemelnek, így biztosítják a folyamatos égést, emiatt már nem kell újramelegítésre pazarolni a földgázt – írta a TASS.

Az energiaellátás esetleges zavarainak megelőzéséért a német kormány azt is fontolgatja, hogy újra üzembe helyezik azokat a szén- és dízelerőműveket, amelyeket korábban környezetvédelmi aggályok miatt leállítottak, mert így még jobban tudnák csökkenteni az energiafogyasztást.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.