Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Egy oltásellenes nővér miatt olthatnak újra közel 9000 embert

Fotó: Illusztráció/MTI/EPA/Sascha Steinbach
Külföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Közel 9000 embert kell újra beoltani Németországban, miután egy oltásellenes nővér nem koronavírus-vakcinát, hanem sóoldatot adott az oltakozni vágyóknak.

Történtek már furcsa esetek Németországban, ami a vakcinákat illeti, áprilisban például egy nővér véletlen elejtett egy Pfizert tartalmazó ampullát, amelyet szintén sóoldattal pótoltak, ami ártalmatlan az emberi szervezetre.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A német közrádió, az NDR beszámolója szerint azonban március 5 és április 20 között közel 9000 ember járhatott hasonlóan, hogy nem koronavírus-vakcinát, hanem sóoldatot kapott. A legtöbb érintett ráadásul idős, 70 év feletti személy volt.

A helyzet érdekessége azonban, hogy ugyanazon az oltóponton történt a páciensek sóoldattal való oltása, mint ahol a Pfizeres baleset, így a hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy van-e összefüggés az esetek között.

A helyi rendőrség beszámolója szerint mindenkit értesíteni fognak, aki potenciálisan érintett volt az esetben, hogy ezúttal koronavírus-vakcinát kapjanak a sóoldat helyet. Közölték: senki nem szenvedett egészségügyi károsodást az eset miatt.

A legelső esetnél antitest-tesztekkel tudták kiszűrni, hogy pontosan ki kapott sóoldatot és így kit kell újraoltani, ám most mindenkit be fognak hívni, akit akkoriban oltottak, mivel hónapokkal ezelőtt történt az eset, ezért már nem lenne olyan pontos a teszt.

Németországban egyébként egyre jobban halad ettől függetlenül az oltási program a kezdeti nehézségek ellenére, ugyanis a felnőtt lakosság 57 százaléka már megkapta legalább az egyik adag koronavírus-vakcináját.