Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Németország „nagy hibát követ el”, ha nem támogatja még több fegyverrel Ukrajnát

Fotó: Olaf Scholz német kancellár és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog megbeszélésük előtt Kijevben 2022. június 16-án. Középen Emmanuel Macron francia államfő. MTI/EPA/AFP POOL/Ludovic Marin
not image

Koós Alexandra

2022. június 19. - 21:58

A tisztviselő szerint nehézfegyverekre van szükségük, néhány ország azonban továbbra is ódzkodik ettől, miközben Ukrajna nem tesz mást, „csak önmagát védi”.

Ivanna Klimpus-Cincadze ukrán parlamenti képviselő legutóbbi nyilatkozatában Németországot emelte ki, mondván, hogy az ország mindeddig nem nyújtott elegendő katonai támogatást Ukrajnának, amellyel „nagy hibát követ el”.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Emellett hálával fogadta, hogy az EU vezetői támogatják Ukrajna tagjelölti státuszát, ugyanakkor arra szólította fel a koalíciót, hogy jelentős mértékű humanitárius segélyt, valamint fegyvereket biztosítson országának.

Elmondása szerint „nem hagyhatják figyelmen kívül Ukrajna egyéb szükségleteit sem”, hangsúlyozva, hogy bizonyos országoktól nem kapnak megfelelő támogatást. Itt Németországot emelte ki, hozzátéve, hogy „kisebb fegyverzettel” látja el az ukrán hadsereget, amikor jóval nagyobb segítségre lenne szükség.

„Megértjük, hogy mindaz a katonai ellátás, amelyet eddig nyújtottak, nagy változásnak mondható a politikájuk szempontjából, azonban nehézfegyvereket még nem kaptunk tőlük. Úgy vélem, ez nagy hiba Németország részéről, hiszen megpróbálja elhalasztani az ehhez köthető döntéseket” – mondta.

A képviselő arról is szót ejtett, miszerint Olaf Scholz kancellár kijevi látogatása meg fogja őt győzni arról, hogy még több segítséget nyújtson, miután a vezetők „saját szemükkel láthatták az oroszok pusztítását” – írta a The Guardian.

„Talán ez majd megváltoztatja személyes hajlandóságukat abban, hogy meghozzák a helyes döntéseket, ennek értelmében több fegyvert biztosítsanak Ukrajnának, hiszen mi nem teszünk más, csak magunkat védjük” – hangoztatta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.