Németország hadianyag-készlete kevésnek bizonyult Ukrajna támogatásához

Fotó: Olaf Scholz német kancellár egy német Gepard önjáró légvédelmi gépágyú előtt az ukrán katonák kiképzőközpontjában tett látogatásakor az észak-németországi Putlosban 2022. augusztus 25-én. MTI/EPA/Getty Images/Pool/Morris MacMatzen
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tisztviselő elmagyarázta, Berlin továbbra is tárgyalásokat folytat a német védelmi cégekkel, amelyek kifejezetten Ukrajna számára gyártanának katonai eszközöket.

Annalena Baerbock német külügyminiszter a ZDF közszolgálati televíziónak nyilatkozva kijelentette, Németország nem tud több fegyvert juttatni Ukrajnába, hiszen az ország már most jelentős felszereléshiánnyal néz szembe.

Elmondta, minden erejükkel azon vannak, hogy az országot katonailag is támogassák, azonban nem hagyhatják figyelmen kívül azt a tényt, mekkora hiány van a saját készleteikből – írta az Anadolu Agency.

Majd hozzátette, ennek ellenére Berlin továbbra is tárgyalásokat folytat a német védelmi cégekkel, amelyek kifejezetten Ukrajna számára gyártanának katonai eszközöket, többek között védelmi fegyvereket és fejlett légvédelmi rendszereket is.

A külügyminiszter azzal zárta mondandóját, hogy végül elismerte, a vártál hosszabb időt vehet igénybe a folyamat, tekintettel a jelenlegi helyzetre, ezáltal a szállítások nagy része csak jövőre valósulhat meg.