Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Német sajtó: csak szerencsével tudtak pontot szerezni Budapesten a németek

Fotó: A német Manuel Neuer kapus a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkõzés végén a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Magyarország-Németország 1-1. MTI/Illyés Tibor
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 13. - 10:46

A német sajtó ugyanazt a lapot húzta elő, mint amit a müncheni európa-bajnoki meccs után tavaly nyáron. 

Miután a magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németekkel a Puskás Arénában a Nemzetek Ligájában, az A-liga 3. fordulójában, a német sajtó is értékelte a történteket, és egy ismerős fordulatot vettek elő. 

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

Az egyik legtekintélyesebb német lap, a Kicker azt írta, hogy a német pontszerzéshez szerencse is kellett. Talán nem gondolták ezt még akkor, amikor a németek szinte azonnal válaszolni tudtak a magyarok vezető góljára. 

„Bár Jonas Hofmann korán betalált, és így egyenlített a magyarok 6. percben szerzett gólja után, a hátul nem igazán masszív Flick-csapat nem tett eleget a győzelemért. A gólszerzőnk a második félidőben nagy helyzetet hagyott ki, míg a hajrában majdnem megszerezte a vezetést Magyarország. Manuel Neuer nagyon jól védett” – értékelte a mérkőzést a Kicker.

„Németország ebben a kiírásban a harmadik Nemzetek Ligája-meccsén sem tudott nyerni. Magyarországon nagyot harcolt a válogatottunk, de csak egyenlíteni tudott, és csupán szerencsével szerzett egy pontot. A válogatott sorozatban negyedszer játszott döntetlent” – idézte a tudósítást a Nemzeti Sport

A forgatókönyv ismerős: a tavaly nyári Európa-bajnokságon, amikor a magyar válogatott a müncheni Allianz Arénába látogatott, akkor is csak a szerencsének tudták be a németek, hogy végül nem kaptak ki. 

Másnap a legtekintélyesebb lapok úgy számoltak be az eseményről, mintha világraszóló csodát hajtottak volna végre a döntetlennel, és az fordult elő, hogy a helyiek, akikkel volt szerencsénk beszélgetni, boldogok voltak, örültek, miközben mi, magyarok éreztük magunkat csalódottnak az iksz miatt.