Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

A német sajtó lebuktatta az EU-t: Brüsszelben „nyílt titok”, hogy más tagállamok is megsértik az EU értékeit

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ az Aleksandar Vucic szerb elnökkel tartott sajtótájékoztatón a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án. Ezen a napon adta át a szerb államfõ a magyar miniszterelnöknek a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 22. - 15:58

A német sajtóban már szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne szóba Magyarország, ezúttal a Die Welten volt a sor. 

A Die Welt cikket közölt az Európai Unióban előforduló korrupcióról és a Magyarországgal kapcsolatos jogállamisági problémákról, és úgy fogalmaznak, hogy Brüsszelben „nyílt titok”, hogy Magyarországon kívül más tagállamok is megsértik az Unió értékeit. 

Soron kívül Jövő hét elején szüntethetik meg a szivárgást az Északi Áramlat-1 vezetéken

Hozzáteszik, hogy míg Brüsszel 7,5 milliárd euró támogatás megvonásával fenyegeti Magyarországot, addig más tagállamok jogállamiságával vagy pénzügyi gyakorlatával kapcsolatban is vannak kétségek, de az EU valahogy ezekben az esetekben feltűnően visszafogott – szemlézte a Mandiner

Úgy folytatják, hogy súlyos a gyanú, hogy e mögött politikai preferenciák állnak. 

Az Unió ugyanis úgy véli, hogy Magyarországon korrupcióval vannak átitatva a támogatások, és Orbán Viktor, a mindig nagy többséggel újraválasztott Fidesz pártjával együtt, úgy vezeti országát, mint egy családi vállalkozást.

Az Európai Parlament újabb jelentést szavazott meg Magyarországgal szemben, amelyben hibrid rezsimnek titulálták Magyarországot, választási autokráciával. Az Európai Bizottság pedig bejelentette, hogy november 19-ig ad haladékot Magyarországnak, hogy teljesítse a vállalásait. 

Lengyelország azonnal a magyarok mellé állt, úgy, hogy ők is ismerik a helyzetet, ugyanis hiába engedelmeskedtek mindenben az EU-nak, így sem kapták meg a pénzeket. De a horvát államfő is kijelentette, hogy nem szabad ideológiai alapon pénzeket elvonni egyes tagállamoktól. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.