Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Német Baloldal: a harmadik világháborút kockáztatják, ha Ukrajnát fegyverekkel tömik ki

A Német Baloldal korábban a szankciók ellen szólalt fel, most pedig a fegyverszállításokat kritizálták. 

Fotó: Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen megrongált épület Mikolajivban 2022. július 17-én, miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Sevim Dagdelen, a Német Baloldal parlamenti képviselője félelmének adott hangot, amelyet szerinte a német lakosság kétharmada oszt: a harmadik világháborút kockáztatja az, aki Ukrajnát fegyverekkel pumpálja fel. 

A Nyugat Ukrajnának szánt fegyverszállítmányai egy harmadik világháborúval fenyegetik a nemzetközi közösséget – erre figyelmeztetett hétfőn Sevim Dagdelen, a Bundestag baloldali tagja. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

„Az egyre nehezebb fegyverek Ukrajnába történő szállítása, valamint az ukrán személyzet kiképzése növeli egy harmadik világháború kockázatát” – mondta a képviselő a Global Times című kínai lapnak adott interjúban. 

A képviselő szerint a német lakosság kétharmada hasonló félelmeknek ad hangot – írja a TASZSZ

„Tehát korántsem csak minket érint ez a kérdés” – folytatta Dagdelen. Véleménye szerint Nagy-Britannia és az Egyesült Államok az ukrajnai konfliktusban „egy idegen kézzel vívott háborúra fogadnak”, és elhúzódó ellenségeskedésekkel próbálják kifárasztani Oroszországot. 

„A cél az, hogy Oroszországot hosszú időre meggyengítsék. Ennek érdekében a Nyugat kész emberi életek tízezreit feláldozni, végtelen szenvedést okozni az embereknek és Ukrajnát pusztulásnak kitenni” – mondta a képviselő.

Szerinte minél tovább tart az ukrajnai konfliktus, annál súlyosabb következményei lesznek a világra nézve. 

„Komoly diplomáciai erőfeszítéseket kell tennünk, hogy ezt a problémát tárgyalások útján oldjuk meg” – zárta Dagdelen.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.