Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Nem várhatók másodlagos szankciók az orosz olajárplafon kapcsán

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. szeptember 27. - 06:02

A G7 ugyanakkor elvárja, hogy a vállalatok figyeljék az orosz olajkereskedelmet és jelentsék a visszaéléseket. Az is kiderült, hogy az újabb korlátozás kizárólag a nyersolajra vonatkozik majd.

A múlt héten még demokrata és republikánus szenátorok is egyaránt azt javasolták Joe Biden elnöknek, hogy másodlagos szankciókkal erősítse meg az orosz olajbevételek korlátozását célzó árplafont.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Mostanra azonban mind a valószínűségét, mind pedig a szükségességét megkérdőjelezték. Ezúttal Catherine Wolfram, az amerikai pénzügyminisztérium éghajlat- és energiagazdaságért felelős helyettes államtitkára szólalt fel az ügy kapcsán.

“Nem gondoljuk, hogy másodlagos szankciókra van szükség” – mondta Wolfram, aki szerint a hatóságok teljes körű iránymutatást fognak kiadni arról, hogy az orosz olajárplafon hogyan fog megvalósulni, mielőtt az Európai Unió nyersolajexportra vonatkozó szankciói december 5-én hatályba lépnek.

Az iparági vezetők és elemzők további kérdéseket vetettek fel az olajárplafon megvalósíthatóságával és betartatásával kapcsolatban. Mindazonáltal Wolfram megerősítette, hogy az árplafon kizárólag az orosz nyersolajra vonatkozik majd, az orosz nyersolajból előállított finomított termékekre nem.

Wolfram hozzátette, nem számít arra, hogy Kína és India is támogatja az újabb szankció bevezetését, azonban számos vállalatuknak gazdasági érdeke fűződik ahhoz, hogy az árplafon bevezetése után is igénybe vegye a G7-országok által nyújtott kereskedelmi szolgáltatásokat – írta a CNA.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.