Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Nem vágta ki a fát, hanem helyette köré építette a házat Sanghajban: egészen különleges

not image

A T-800-as

2020. augusztus 5. - 18:08

Egy nagyon különleges és egyedi tervezést mutatunk be számotokra, ami bizonyítja, hogy a fákat tiszteletben kell tartani, és a kivágásuk nélkül is innovatív otthont alakíthatunk ki magunknak.

Egy nagyon különleges és egyedi tervezést mutatunk be számotokra, ami bizonyítja, hogy a fákat tiszteletben kell tartani, és a kivágásuk nélkül is innovatív otthont alakíthatunk ki magunknak.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Sajnos az emberi faj sokkal könnyebben rombol, mint épít… Valójában könnyebb rombolni, mint építeni, még akkor is, ha néha ez elkerülhető. A legtöbb esetben mindig lenne megoldás, de mégis a lehető legrosszabbat választjuk.

Ugyanakkor megannyi ellenpélda létezik arra, amikor a házunkat egy élő fa köré építjük, ahelyett hogy azt kivágnánk. Ezzel egyrészt jelentős mértékben meghosszabbítjuk a növény életét, másrészt pedig friss oxigént biztosítunk.

A vizualitásról sem feledkezhetünk meg, mert az sem utolsó szempont, és amit most bemutatunk számotokra a designboom.com segítségével, az valami egészen különleges és egyedi. A nem éppen szokványos tervezés Sanghajban készült el, mellette egy mikro-kínai kerttel.

A fekete vulkáni kőzetek, a taihu kövek, a wisteria és a bauhinia fák pedig egy olyan összhangot alkotnak, amire nehéz szavakat találni. Tökéletes a kapcsolódási pont, közvetlen a kerttel a növényzettel, és az összefüggő épülettel.

Egy „rejtekhely”, ahol akár az egész életünket le tudnánk élni, távol a zajoktól, és a modern városi környezettől. A boltíves megoldások szintén sokat adnak hozzá az összhatáshoz, ötvözve az egyszerűséget a múlt nyomaival.

Az ablakok és az ajtók is szándékosan úgy lettek kialakítva, hogy sok természetes fényt eresszenek be, pontosan annyit, amennyire szükségünk lehet egy pihentető élethez, megfeledkezvén a problémákról. Egy hely, ahol valóban el tudunk bújni ezektől a dolgoktól.

Érdekesség, hogy 74 hónapon át az ügyfél valójában nem tudta pontosan, hogy mit akar. A projekt 6 éven át tartott, de a végeredmény páratlan. Abban a tervezők azonban mindvégig biztosak lehettek, hogy olyasvalamit kell megvalósítaniuk, ami nem eltúlzott.

Az ékkövet az a furcsa ívet vett fa jelenti, mely a cseréptető fölé emelkedik, „átütve” a mennyezetet, természetesen a megfelelő kitámasztással, hiszen egy élő fáról beszélünk, ami folyamatosan fejlődik, lélegzik, és növekszik.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/hamarosan-a-foldon-is-szemugyre-vehetik-a-kutatok-a-marsi-kozetmintakat/

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.