Nem sokan vágytak moziba a hétvégén

Fotó: Vladimir Fedotov/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021.május.7 - 05:35

Ötszáznál is kevesebb jegyet váltottak a mozikban a nézők a nyitás első hétvégéjén Magyarországon, amely csaknem ezerszer kevesebb, mint két éve ilyenkor.

Összesen 496 mozijegy kelt el Magyarországon a május elsejei hétvégén, tehát az első napokon, amikor november óta először kinyithattak a mozik – írja a hvg.hu a Filmforgalmazók Egyesültetének összesítése alapján.

A rekordalacsony számhoz több dolognak is köze van: csak azok vehetik igénybe a mozik szolgáltatásait, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, és a 18 év alatti fiatalok is csak olyan kísérővel látogathatják ezeket, aki már túlesett az oltáson vagy igazoltan felépült a megbetegedésből, valamint sokan még bizalmatlanok lehetnek. 

Az alacsony nézőszámnak szintén fontos oka lehet, hogy egyelőre egyetlen új filmet mutattak be, és sok mozi, például a multiplexek még várnak a nyitással – többek között az ország legnagyobb mozihálózata, a Cinema City sem vetített még a hétvégén

A legnézettebb film a 26 hete bemutatott Boszorkányok volt, melyre 108-an váltottak jegyet, ezt követte a Trollok a világ körül című animációs film 78 nézővel, a harmadik helyen pedig a Scooby áll 83 nézővel (a toplista alapja nem a látogatók száma, hanem a jegyekért kifizetett összeg). 

Az újonnan bemutatott film, melynek hivatalos premierje május 13., így csak elővetítésen lehetett megtekinteni, a Gyilkos szerepben című svéd thriller volt, amire 48-an váltottak jegyet.