Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Nem mindenki járt jól az iOS legutóbbi frissítésével

TÉMÁK:
#Apple #iOS
Fotó: Apple
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Néhány felhasználó esetében az iOS 16.3-as verziójának telepítése után a biztonsági mentés működésképtelenné vált.

Az Apple január végén adta ki az új szoftverfrissítéseket, az iOS 16.3 pedig több újítást és egy idegesítő hiba kijavítását is elhozta a felhasználók számára.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A hasznos fejlesztéseken túl azonban egy hiba is bekerült a rendszerbe, ugyanis annak telepítése után egyeseknél gond adódott az iCloud felhőszolgáltatásba történő biztonsági mentésekkel.

A felhasználók elsőként az Apple fórumain számoltak be a helyzetről, mely szerint amikor biztonsági mentést próbálnak készíteni, hibaüzenet jelenik meg a képernyőn, és a művelet nem indul el.

Az Appleinsider szerint a probléma akkor jelentkezik, amikor a felhasználók megpróbálnak aktiválni egy olyan funkciót, amelyet a frissítés során letiltottak, például az automatikus iCloud biztonsági mentést.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a kétfaktoros hitelesítést használók védve lesznek a problémáktól, ám az elmélet azóta megdőlt, mivel egyre többen jelezték, hogy hasonló helyzettel szembesültek.

Az Apple néhány bejegyzésre ugyan reagált, de érdemi választ egyelőre nem adott a felhasználóknak.

A vállalat kapcsán egy másik érdekes hír is napvilágot látott, ugyanis nem kizárt, hogy a jövőben egy új prémium iPhone modellt is piacra dob.