Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Nem lelkesedik a „karbonadóért” Szijjártó Péter

Budapest, 2022. június 8. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Révész Transz Kft. beruházásának bejelentésén a minisztériumban 2022. június 8-án. A logisztikai vállalat jövõ év végéig Tiszaújvárosban és Kazincbarcikán épít raktárbázist mintegy 3,2 milliárd forint értékben, amihez az állam 1,4 milliárd forint támogatást ad, így segítve száz új munkahely létrehozását. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2022. június 10. - 09:06

A külgazdasági és külügyminiszter szerint nagy falat lesz a globális kihívások kezelése.

Őrült ötletnek és mindenképp megakadályozandónak tartjuk azt a brüsszeli elképzelést, amelynek alapján megadóztatnák a hagyományos meghajtású, dízel vagy benzines autóval közlekedő embereket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Párizsban.

Soron kívül NATO-főtitkár az annexióról: a háború kezdete óta ez a legsúlyosabb eszkaláció

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ülését követően közölte: “nagyon úgy tűnik az elmúlt időszak fejleményeiből, hogy a világ egy kontrollálhatatlan hullámvasútra ül a gazdasági kilátások szempontjából”.

Mint mondta, nagy falatnak ígérkezik a globális kihívások kezelése, két dologban azonban biztosra kell menni, egyrészt nem szabad növelni az emberek adóterheit, másrészt el kell kerülni, hogy azok az országok fizessék meg az ukrajnai háború árát, amelyek nem felelősek érte.

“Mi elutasítunk minden olyan adóváltozást, amely az embereknek jelentene újabb tehernövekedést” – szögezte le.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.