Dollár
402,65 Ft
Euró
406,14 Ft
Font
480,42 Ft
Bitcoin
23,482 $

Nem kell koronavírusteszt, ha már beoltattuk magunkat és nincsenek tüneteink

Debrecen, 2021. március 19. Beoltanak egy nőt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina második adagjával a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán kialakított oltóponton 2021. március 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Kulcsár Péter

2021. március 21. - 05:09

Nem szükséges folyamatosan tesztelésre járnia azoknak a vakcinaigénylőknek, akik magukon nem észlelnek semmilyen gyanús tünetet sem.

Az Egyesült Államok vezető infektológus szakértője, dr. Anthony Fauci pénteken az egyik televíziócsatornának adott interjújában arról beszélt, hogy a beoltott személyeknek csak akkor kell újra teszteltetniük magukat, ha légúti fertőzésre utaló panaszokra gyanakodnak.

Soron kívül 300 embernek kellett elhagynia egy társasházat a Corvin sétányon Budapesten

A szakember hozzátette, bár egyelőre nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a tünetmentes hordozók vakcina után is átadhatják-e a betegséget vagy sem, minden jel arra utal, hogy maximális védettséget élvezhetnek – írta a CNN.

“Nem kell, én biztosan nem járnék tesztre, ha jól érzem magam, és nincsenek panaszaim” – mondta Fauci.

“Ha valaki megkapta az mRNS-vakcinák bármelyikének mindkét dózisát, vagy a Johnson & Johnson védőoltás egyetlen adagját, akkor helyükben csak tünetek esetén fordulnék orvoshoz és kérnék tesztet.”