Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Nem kap több meccset a világbajnokságon Mateu Lahoz

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
epa10358253 Referee Antonio Mateu Lahoz shows a yellow card to German Pezzella (L) of Argentina during the FIFA World Cup 2022 quarter final soccer match between the Netherlands and Argentina at Lusail Stadium in Lusail, Qatar, 09 December 2022. EPA/Abir Sultan
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A spanyol bíró lemondhat arról az álmáról, hogy világbajnoki döntőt vezethessen.

Közel 90 ezer drukker láthatta a Luszail stadionban, ahogy Lahoz kezéből gyakorlatilag kicsúszott a Hollandia – Argentína negyeddöntő, melyen 15 sárga lap felmutatásával sem sikerült úrrá lennie a kialakult helyzeten.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

A játékosok meglehetősen paprikás hangulatba kerültek a pénteki mérkőzésen, az argentinok leginkább akkor mérgelődtek, amikor Hollandia az utolsó pillanatban egyenlített, van Gaal együttese pedig a tizenegyespárbaj után, amikor a boldog argentinok lényegében az orruk előtt ünnepeltek, válaszul arra, amiért korábban a hollandok provokálták őket.

Bár technikailag a FIFA „jó” minősítéssel értékelte Lahoz teljesítményét, a mérkőzést követő felzúdulás után azonban mégis úgy döntöttek, hogy nem adnak több mérkőzést a spanyol játékvezetőnek.

A bíró Messi haragját is kivívta, Argentína csapatkapitánya az összecsapás utáni nyilatkozatában elmondta, hogy „nem lehet olyan játékvezetőt alkalmazni, aki nem alkalmas a feladatra” – emlékeztetett a Marca.

Messi hozzátette, hogy tartottak Lahoztól a mérkőzés előtt, mert „tudták, hogy milyen”. A spanyol sípmester így összesen öt mérkőzést vezethetett a katari világbajnokságon, amit Spanyolországban csak a legendás Juan Gardeazabal múlt felül, aki három egymást követő vb-n volt játékvezető: 1958-ban Svédországban, 1962-ben Chilében és 1966-ban Angliában, melyeken összesen hét mérkőzést vezetett.