Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Nem jut dűlőre fiatal szupertehetségével a Barcelona

MTI/EPA/Toni Albir

Bense Róbert

2022. május 18. - 11:55

Gavinak nem kell sietnie, és pont ez lehet a Barca veszte.

A Barcelona még mindig nem jutott egyezségre Gavival, annak ellenére, hogy több már több hónapja tárgyalnak a 17 éves játékossal, aki kora ellenére máris meghatározó tagja mind a Barcának, mind pedig a spanyol válogatottnak.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

Nem meglepő tehát, hogy piaci értéke is egyre csak növekszik, jelenleg nagyjából 60 millió euróra tartják, ami bár magas összeg, könnyen lehet, hogy néhány éven belül többszörösére emelkedik. A kockázat persze benne van a pakliban, ám ha Gavi nagyot akar kaszálni, lépnie kell.

A Barcelona anyagi keretei ugyanis nem elegendőek ahhoz, hogy az ifjú középpályás bérigényét teljesíteni tudják, és amit talán még fontosabb, hogy nagyon hosszú időre magához szeretnék láncolni Gavit – írta meg a Fichajes.

Egészen pontosan 2028-ig, és ha mindez nem lenne elég, egymilliárd (!) eurós kivásárlási árat határozna meg a Barcelona, tehát hacsak valami csoda nem történik, Gavi egészen biztosan kitöltené hatéves szerződését.

Gyorsan tegyük azért hozzá, hogy Gavi még ekkor is csupán 23 éves lesz, amiből kisülhet az is, hogy addigra a Barcelona oszlopos és megkerülhetetlen tagja lesz csillagászati fizetéssel, meg persze az is, hogy eltűnik a katalánok süllyesztőjében. 17 évesen tehát meglehetősen komoly döntéshelyzet előtt áll.