Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Nem akart álprofi lenni, 22 évesen visszavonult a magyar labdarúgó

Fotó: tve1887.hu
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Opavszky Balázs belátta, nem az a karrier várt volna rá, melyet korábban elképzelt.

A magyar labdarúgásban ritkán hallható őszinteséggel beszélt pályafutásának korai befejezéséről Opavszky Balázs, aki annak idején Szoboszlai Dominikékkal egy korosztályos válogatottban rúgta a bőrt.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Kudarcnak semmiképp nem nevezhető az ő története, hiszen 22 évesen előtte még az élet, és aki ilyen fiatalon ennyire éretten látja a saját helyzetét, az valószínűleg később is megfontolt döntéseket fog hozni.

Márpedig az, hogy inkább a tanulásra fókuszál, ahelyett, hogy olyan álmokat kergetne, melyek nem válthatnak valóra, megfontolt döntésre vall. Ugyanakkor néhány éve még úgy tűnt, hogy minden másképp alakul.

Húzhatta volna még a döntést, helyette inkább őszinte volt

Opavszky alig 17 évesen már az NB II-ben focizott, abban az évben pedig az U17-es válogatottnak is a csapatkapitánya volt, éppen ott és akkor, ahol Szoboszlai mellett Schön is feltűnt – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Akkor, ahogy ő fogalmazott, úgy gondolta, hogy „ebből nagyon jó karrier is kerekedhet”. 2020-ban a III. Kerület csapatához igazolt, amely azonban tavaly kiesett a harmadosztályba. Opavszky közben az egyetemet is elkezdte, végül „az érdeklődése kinyílt a nagyvilág felé”.

„Ezzel párhuzamosan azt éreztem, akárhogy próbálok teljesíteni a pályán olyan szinten, amit magamtól elvárok, nem tudok. Sok mindent megpróbáltam, hogy sikerüljön, de eljutottam oda, hogy belássam: ebből nem lesz az a pályafutás, amit szerettem volna magamnak, és az NB I-be sem fogok eljutni” – vallotta be.

„Az álprofizmus távol áll tőlem, ezért volt szükség arra, hogy most hozzam meg ezt a döntést” – ezzel indokolva azt, hogy 22 évesen miért döntött a visszavonulás mellett.