Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Íme néhány tipp, hogy az online vásárlás biztonságos legyen

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az első tanács, hogy mindig nézzünk utána a választott terméknek, hiszen ha a konkurenciához képest egy másik oldalon jóval olcsóbb az adott árucikk, már gyanakodni kell.

Az online vásárlás sokakat megrémít, mert a csalók szinte mindenütt ott vannak, ám ha néhány dologra odafigyelünk, sokkal biztonságosabb lehet a netes shopping: az Árukereső.hu több tippet is megfogalmazott a téma kapcsán.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Az első tanács, hogy mindig nézzünk utána a választott terméknek, hiszen ha a konkurenciához képest egy másik oldalon jóval olcsóbb az adott árucikk, már gyanakodni kell, ha pedig egy ismeretlen webshopról tervezünk rendelni, először csekkoljuk le a „látható digitális” elemeit.

Például nézzük meg a honlapot, nincsenek-e elütések vagy elírások, illetve milyen értékelések vannak, továbbá fel vannak-e tüntetve az Általános Szerződési Feltételek, ha pedig van telefonszám, érdemes felhívni, hogy megtudjuk, tényleg létezik-e az üzlet.

Emellett érdemes tudni, hogy a legjobb webshopok több szállítási és fizetési lehetőséget kínálnak, ha pedig egy honlapon nem derül ki, hogy a csomag hogyan jut el a megrendelőhöz, ráadásul csak előre lehet fizetni, az mindenképp intő jel lehet.

Mielőtt rákattintanánk a megrendelés gombra, ellenőrizni kell a visszavételi feltételeket is, hiszen online vásárlás esetén 14 napig indoklás nélkül vissza lehet küldeni a csomagot, illetve érdemes utána nézni, hogy milyen garanciát vállal az adott bolt – írta a Napi.hu.

Szintén gyanús lehet, ha a megrendelés alatt túl sok vagy épp furcsa információkat kérnek, ha pedig valami nem egyértelmű, akkor nyugodtan kérjünk segítséget: egy megbízható webshopnak is az az érdeke, hogy a vásárlók elégedettek legyenek a szolgáltatásaikkal.