Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Néhány napja kétszer is leállt a szíve, most hazamehetett a kórházból Damar Hamlin

TÉMÁK:
#NFL
MTI/EPA/ERIK S. LESSER
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Remek hírek érkeztek a Buffalo Bills játékosáról, akinek január másodikán állt meg a szíve a pályán.

Hamlin a Cincinnati Bengals elleni január 2-ai NFL-mérkőzésen esett össze egy szerelést követően, és már a pályán meg kellett kezdeni az újraélesztését. A mérkőzést félbeszakították, majd később bejelentették, hogy nem is játsszák végig.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

A 24 éves Hamlint hétfőn szállítottak át egy buffalói kórházba, miután egy hétig a Cincinnati Egyetem Orvosi Központjában volt. Tegnap átfogó orvosi vizsgálaton és egy sor szív-, neurológiai és érrendszeri vizsgálaton esett át – közölték orvosai.

“A csapat orvosaival konzultálva biztosak vagyunk benne, hogy Damar biztonságosan hazaengedhető, hogy otthon és a csapatánál folytassa a rehabilitációját” – mondta Dr. Jamie Nadler, Hamlin ápolócsoportjának vezetője.

Hamlint az eset után mesterséges kómába helyezték, majd állapota gyors javulásnak indult. Néhány nappal később a lélegeztetőgépről is levették, később pedig már néhány lépést is megtett. A kórházban már csapatát is láthatta, amint megnyerik az alapszakasz döntőjét – írja a Reuters.

“Nyilvánvalóan elsősorban azért vagyunk hálásak, hogy otthon lehet a szüleivel és a testvérével, ami nagyszerű” – mondta a Bills vezetőedzője, Sean McDermott a sajtónak, miután Hamlint kiengedték a kórházból.