Negyven éve nem történtek olyan fejlesztések a Balatonon, mint idén

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.13 - 08:34

Rengeteg tóparti fejlesztést jelentettek be egy rendezvényen, amivel feljavíthatják a tó környékét, és minden eddiginél hatalmasabb turistaparadicsomot építhetnek ki.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán egy fonyódi rendezvényen elmondta, kiemelkedő évet zárt a tavaly nyári turizmus. 2019-hez képest ugyan 17 százalékkal kevesebben foglaltak szállást, de az emberek 14 százalékkal több pénzt költöttek el. Az idei nyár a tavalyinál is erősebb lesz, a foglaltság már magasabb a vártnál.

Siófok és térségének országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály hozzátette, csaknem negyven évvel ezelőtt fordult meg annyi turista a Balatonnál, mint tavaly, azzal a különbséggel, hogy 2020-ban jóval több magyar választotta úti célul a somogyi településeket és ez vélhetően idén is így lesz – adta hírül a Sonline portál.

Móring József Attila, Marcali és térségének országgyűlési képviselője közölte, több olyan fejlesztés is zajlik a Balaton környékén, amelytől még vonzóbb lesz majd a magyar tenger. Ilyen a balatonfenyvesi kisvasút csisztapusztai fürdővonalának felújítása, valamint a fonyódligeti gyermektábor korszerűsítése, ahol várhatóan augusztus elsejétől fogadják az első csoportokat.

Fonyód polgármestere, Hidvégi József az esemény során elmondta, az elmúlt hat évben jelentősen korszerűsödtek a fonyódi strandok. Hat helyszínen több mint egymilliárd forintot költöttek el fejlesztésekre, ebből új vizesblokkokat és élmény játszótereket is építettek.

Jelenleg azon dolgoznak, hogy az elő- és az utószezonban is minél többeket csábítsanak a városba, ezért is kezdenek el hamarosan kerékpárutat építeni Fonyód környékén. Két szálloda is lesz majd a településen, az egyik négycsillagost már építik, a másikat pedig még tervezik.