Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Hamarosan a parlament előtt lehet a négynapos munkahétről szóló határozati javaslat

Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A kutatások szerint a négy napot dolgozók intenzíveben és fókuszáltabban, de örömmel végzik a dolgukat, mert kárpótolja őket a plusz egy szabadnap.

A Párbeszéd ismét benyújtja a parlamentnek a négynapos munkahétről szóló határozati javaslatát – jelentette be hétfői, online sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Barabás Richárd azt mondta, hogy a megváltozott munkakörülmények, az automatizáció, valamint a digitális megoldások miatt sem a gazdaság, sem a munkavállalók igényeit nem elégíti ki az ötnapos munkahét. Hozzátette, a piaci szereplők is azt igazolják vissza, hogy a kétnapos hétvége nem elég a pihenésre.

A XI. kerületi alpolgármester hangsúlyozta, a kutatások szerint a négy napot dolgozók intenzíveben és fókuszáltabban, de örömmel végzik a dolgukat, mert kárpótolja őket a plusz egy szabadnap.

Barabás Richárd kiemelte, hogy nem az eddigi öt nap munkaóráit csoportosítanák át négy napra, hanem alapesetben megőriznék a nyolcórás keretrendszert, miközben szabályoznák, hogy ezért egyetlen munkavállaló se kaphasson kevesebb bért. Azokan a munkakörökben, amelyek szükségessé teszik a pénteki munkavégzést a Párbeszéd azt javasolja, hogy hétfőtől csütörtökig a munkavállalók napi hét órát dolgozzanak, pénteken pedig négyet – mondta a politikus.

(MTI)