Négymillió forintos kárt okoztak csúzlival és üveggolyóval békéscsabai fiatalok

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021.május.3 - 22:41

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt vettek őrizetbe két békéscsabai férfit a helyi hatóságok.

Az egymással baráti viszonyban lévő két fiatal férfi 2021. február 16-17-én az esti órákban Békéscsabán – egy barátjuk társaságában, aki az elkövetésben nem vett részt és ahhoz segítséget sem nyújtott – autóval közlekedve a magukkal vitt, az élet kioltására, illetve testi sértés okozására alkalmas csúzlikkal és üveggolyókkal 12 db buszmegállót rongáltak meg városszerte oly módon, hogy az üvegezésüket betörték, ezzel 3 M Ft-ot meghaladó kárt okoztak a város önkormányzatának – írta az ugyeszseg.hu.

Megrongáltak ezen felül egy gazdasági társaság tulajdonában lévő utasvárót és üvegfalat, közel 560.000 Ft kárt okozva, egy, a Magyar Állam tulajdonát képező ingatlant, ahol 56.000 Ft-os kár hagytak maguk után, illetőleg egy másik gazdasági társaság tulajdonát képező rendezvényhajót is, amelyben közel 600.000 Ft-os kárt tettek.

A terheltek erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsenek.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményeiket beismerő terhelteket tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletüket, külön magatartási szabályként írja elő a számukra, hogy civil szervezetnél vagy egyháznál közhasznú munkát végezzenek, illetőleg kötelezze őket a sértettek részére okozott kár megtérítésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.