Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

A szegedi klinika ápolási igazgatója úgy látja, ez a hullám súlyosabb, mint a korábbiak

Fotó: Unsplash/SJ Objio
not image

Borbély Fanni

2021. november 10. - 17:03

A szakember szerint a negyedik hullám idején kórházba került betegek sokkal rosszabb állapotban vannak, mint korábban.

Balogh Dénes, a szegedi klinika ápolási igazgatója levelet írt a szegedi egészségügyi szakdolgozóknak a Klinikai Tanács hétfői ülését követően, melyet a Szeged.hu is szemlézett.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A lap birtokába került levélben Balogh azt írja, jelenleg Csongrád-Csanád megye küzd a leginkább a koronavírus-járvány negyedik hullámával, habár eddig sem Szegeden, sem Hódmezővásárhelyen nem robbant be a járvány. Szegeden jelenleg 246 koronavírusos beteget látnak el a Klinikai Központban.

Az ápolási igazgató levelében azt írja, az ápoltak száma sajnos lassan negatív rekordot dönt, hiszen ez meghaladja a második hullámban regisztrált fertőzések számát, és megközelíti a harmadik hullám idején a létesítményben ápolt 300 főt.

“Fontos különbség viszont, hogy a bennfekvő betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb. A jelenlegi hullám csúcsa december közepére vagy második felére várható”

– írja Balogh.

Levelében kitért a betegellátás átszervezésére is, s tájékoztatott, hogy a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba csak a súlyos betegeket szállítják.

“Eddig a megye összes covidos betegét a klinikai központnak kellett ellátnia, ez a héten módosul: a megye összes súlyos állapotú betegét a klinikai központnak kell ellátnia, míg az enyhébb esetek ellátásába bevonták a megye többi kórházát”

– írja levelében az ápolási igazgató.

Balogh levelében arra is kitért, hogy amennyiben a járványhelyzet súlyosbodik, úgy elképzelhető, hogy újra megnyitják a kiskunhalasi járványkórházat, ahova Szegedről küldenének át egészségügyi szakdolgozókat. Meglátása szerint napokon belül szükségessé válik további 140-150 szakdolgozó bevonása a koronavírusos betegek ellátásába.

Frissítés:

A Szegedi Tudományegyetem lapunkhoz eljuttatott közleménye:

Nemrég a helyi sajtón keresztül a szélesebb közvélemény elé került egy olyan dolgozóinknak szánt levél, amelyben a rendelkezésünkre álló információink alapján, a Covid-19 negyedik hullámának erősödésével kapcsolatos intézkedéseinket ismertettük kollégáinkkal. A Covid-19 előző hullámai is rendkívüli kihívások elé állították Klinikai Központunk minden munkatársát. Tudjuk, hogy embert próbáló hónapok elé nézünk, ezért lelkileg és fizikailag is fel kell készülnünk a ránk váró feladatokra. Betegeink gyógyítása érdekében végzett munkánkat hivatásunk szellemében, legjobb tudásunk szerint végezzük. Gyógyulásukért a legvégsőkig küzdeni fogunk! Ismételten kérünk mindenkit, hogy oltassa be magát!

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.