Négy-öt vidéki nemzetközi repülőtér létrehozását tervezi a kormány

Fotó: Unsplash/Pascal Meier
not image

Kornis Vivien

2021. október 14. - 21:18

Magyar Levente szerint Nyíregyházának kell egy tisztességes repülőtér.

Vidéken hozna létre négy-öt új nemzetközi repülőteret a kormány, de Magyar Levente külügyi államtitkár szerint egy tucatnyi üzleti repülőtér is szerepel az átfogó repülőtérfejlesztési stratégiában – számolt be a 444.hu

Magyar Levente minderről a Budapesten megrendezett Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) konferenciáján beszélt. 

„Nem kell mindenhova nagygépes kapacitású repülőtér, de Nyíregyházának kell egy tisztességes, másfél kilométer hosszú kifutópályájú repülőtér, hogy ha üzleti partnerek érkeznek, például a fejlesztés alatt álló záhonyi térségbe, akkor ne kelljen Budapestről, vagy Debrecenből autózniuk” – magyarázta az államtitkár.

Elmondta, hogy az 5-8 éves fejlesztési terv eredményeként a jelenlegi egy helyett négy-öt komolyabb reptere lehet az országnak, és üzleti forgalom lebonyolítására alkalmas legszállópályákat pedig tucatnyi helyen létesítenének. 

Ezzel párhuzamosan Magyar Levente szerint a piaci szereplők “olyan teherszállítási gépek fogadására alkalmas egységeket fognak fejleszteni, amelyek a magyarországi légi szállítást új dimenziókba helyezik.”