Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Z. Kárpát Dániel: ne vegzálják a katásokat

Budapest, 2022. július 4. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselõje azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. július 11. - 22:01

A Jobbik alelnöke szerint rengeteg ember életére lehet negatív hatással az adónemet megváltoztató javaslat.

A kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választók támogatását, “vegzálásának” abbahagyását sürgette Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, parlementi képviselője hétfői online sajtótájékoztatóján.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

A politikus elképesztőnek nevezte a kata átalakításával kapcsolatos kormányzati elképzeléseket, mondván, “óriási gazdasági válságot hozott a nyakunkra a Fidesz-KDNP”, most pedig a magyar kisvállalkozók, családok bevételeinek megnyirbálását tervezi.

A tervezett törvénymódosítás sokakat zárna ki abból a lehetőségből, hogy a kata révén adózzon, így akár tíz- vagy százezrek életére lehet negatív hatással – jelentette ki. Hozzátette, ehelyett arra volna szükség, hogy vegyék sorra, és zárják be az adónem kiskapuit.

A magyarországi munkahelyek több mint kétharmadát a kis- és közepes méretű vállalkozások adják, nem a multicégek – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, megjegyezve, 2010 után vezették be a katát, így “ha hiba van a rendszerben, az a kormány saját hibája”.

MTI