Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

Lecsapott a NAV: Elf Bart hirdető budapesti árus ellen indítottak eljárást

Fotó: Unsplash/Yoann Boyer
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A NAV továbbra is árgus szemekkel figyeli a piacot, most pedig eljárást indítottak egy budapesti hirdető ellen, aki nagy tételben árulta az Elf Bart.

Nagy tételben e-cigarettát kínáló internetes hirdető nyomára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai, az árussal szemben eljárás indult – tájékoztatta a NAV csütörtökön az MTI-t.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

A közlemény szerint a budapesti árus egy közösségi oldalon, nagy tételben kínálta eladásra az Elf Bart. A NAV munkatársai rendeltek tőle 10 darabot, az árut Budapesten vették át, ahol az árus kocsijából újabb 220 illegális termék került elő.

Az ügyben adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt indítottak eljárást. Az árut lefoglalták.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a NAV továbbra is kiemelten ellenőrzi az Elf Bart és a hasonló ízesített elektronikus dohánytermékeket árusítókat, tekintettel arra, hogy a többféle ízben elérhető nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal feltöltött, akkumulátoros, dohányzást imitáló eszköz árusítása Magyarországon illegális.

Aki Magyarországon engedély nélkül ilyen termékeket értékesít, az 5 millió forinttól akár 500 millió forintig terjedő pénzbírságot kockáztat – tájékoztatott a hatóság.

(MTI)