Orosz diplomata: nem fogunk használni atomfegyvert, reméljük a NATO sem

A pusztítás nyomai egy orosz légitámadás után a Donyeck megye északi részén, ukrán ellenõrzés alatt álló Kramatorszk városban 2022. május 6-án. MTI/EPA/Roman Pilipej
not image

Nagy Noel

2022. május 14. - 05:24

Cáfolni igyekezett Moszkva azokat a tényeket, miszerint nem halad úgy az Ukrajna elleni invázió, ahogy eredetileg eltervezték.

Vlagyimir Csizsov, Oroszország uniós állandó képviselője a Sky Newsnak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy a „különleges katonai hadműveletnek” bélyegzett invázió egyelőre a tervek szerint halad, még ha nem is olyan gyorsan, mint eredetileg tervezték – idézte a TASS.

„Biztosíthatlak, hogy az Oroszország által február 24-én indított különleges katonai hadművelet a tervek szerint halad. Nem megy olyan gyorsan, mint ahogyan sok orosz szerette volna, de biztos sebességgel halad”

Hozzátette: észben tartjuk az Ukrajnában kialakult helyzet valamennyi aspektusát, köztük a hadseregünk védelmet, valamint a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokban lévő szövetségeseink védelmét, ideértve a civil lakosságot is.

Csizsov odaszólt az Egyesült Államoknak is, szerintük amennyiben az ő általuk használt mintákat használták volna, akkor már oda-vissza átgázoltak volna Ukrajnán több alkalommal is – de állítja, nem ez volt a szándék, területet sem akarnak szerezni.

A képviselő kijelentette, Oroszországnak nem áll szándékában használni az atomfegyvereit Ukrajnában és nagyon reméli, hogy a NATO is tartózkodni fog ettől. Csizsov kérdés, hogy utóbbi kijelentését mire alapozza, mivel a NATO sosem említette meg ezek használatát saját részéről.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja