Egy kis napsütés és szél, néhol pedig eső is vár ránk szerdán

Fotó: Unsplash/Luke Dean-Weymark
not image

Takács Petra

2021. augusztus 4. - 01:12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közzétette legfrissebb előrejelzését, ami alapján egy egészen kellemes napra számíthatunk.

Gomolyfelhők zavarják a napsütést, és főként a Dunántúlon és az északkeleti megyékben időszakosan több lehet a felhő. Arrafelé elszórtan záporok, néhol zivatarok is előfordulhatnak.

Estétől északnyugat, nyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek fölénk, erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban az ország északi, északnyugati felén eső, záporeső, néhol zivatar alakulhat ki.

Szerdán a többórás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, a legtöbb napsütés az Alföldön várható. Napközben a záporok, zivatarok fokozatosan északkelet felé korlátozódnak, délután már kevés helyen lehet csapadék.

Kedden a szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg, szerdán napközben viszont már nagy területen megélénkül a nyugati, délnyugati légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 32 fok között alakul.

(MTI)