Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

A napsütés mellett elszórtan záporokra is számíthatunk szombaton

Fotó: Unsplash/Kristina Tolmacheva
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az éjszaka folyamán az ország középső részén záporok és zivatarok is várhatók, s bár napközben a napsütésé lesz a főszerep, helyenként számíthatunk csapadékra is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az időnként erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett pénteken és szombaton is az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

A Nyugat-Dunántúlon lesz a legkevesebb felhő, ott érdemi csapadék sem valószínű. Másutt reggelig elszórtan, nagyobb számban az ország középső részén záporokra, zivatarokra lehet számítani, amelyeket néhol felhőszakadás is kísérhet.

Szombat napközben már kevesebb zápor, zivatar várható – nagyobb eséllyel a déli, délnyugati tájakon, illetve délután a keleti, délkeleti határvidéken fordulhatnak elő.

Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint szombaton északkeleten erős is. Zivatarok környezetében főként pénteken átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között várható.