Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Az ország nagyobb részén napsütésre számíthatunk, máshol marad a borult idő szombaton

Fotó: Unsplash/Gabriel Lamza
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A napsütéses területeken akár 11 fok is lehet napközben, noha néhol heves széllökések is előfordulhatnak majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nagyrészt erősen felhős vagy borult, helyenként párás időre számíthatunk, csak hajnaltól kezd el északnyugat felől csökkenni a felhőzet.

Szombaton a felhőtakaró felszakadozását követően az ország nagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, de az északkeleti, keleti harmadban kitart a borult, párás idő.

Pénteken délután nyugaton, északnyugaton már eleredhet az eső, majd estétől a frontális csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, és csak szombaton kora délutánra hagyja el a keleti határvidéket.

Általában eső várható, halmazállapot-váltás inkább csak a hegycsúcsokon lehet. A déli, szombaton a nap első felében az átmenetileg északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, a nyugati határszélen számíthatunk a fagypont körüli értékekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 11 fok között várható, a tartósan borult részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.