Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Napokon belül tesztelik az új magyar helikopterek fegyverzetét

TÉMÁK:
#helikopter #Teszt
Budapest, 2018. december 14. Szabó István honvédelmi államtitkár (b) és Dennis Bernitz, az Airbus Helicopters értékesítési vezetõje kezet fog a tizenhat Airbus H225M típusú helikopter beszerzésrõl szóló szerzõdés aláírása után Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban 2018. december 14-én. Középen Thomas Hein, a cég kereskedelmi vezetõje. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Fotókat is megosztottak a honvédség Airbus H225M típusú helikopteréről.

Már ellátták magyar felségjelzéssel az új helikoptert, de még vár rá a végleges festés, előtte pedig még jó néhány teszten át kell esnie az Airbus H225M-nek, melyből 16 darabot rendelt a Magyar Honvédség még 2018-ban.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

„Jövő héten veszi kezdetét a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett Airbus H225M közepes többcélú helikopter levegő-föld tesztlövészete” – számolt be róla közösségi oldalán a Magyar Honvédség.

„Egyelőre még a gyártó vállalat francia szakemberei üzemeltetik a gépet, de már megkapta a magyar légierő felségjelzését és a magyar oldalszámot a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren” – tették hozzá.

„A HM Állami Légiügyi Főosztály szakemberei kiállították a helikopter típusalkalmassági bizonyítványát, így megkezdődhet a fegyverzet tesztelése.”

Az idén nyártól folyamatosan érkező Airbus-ok a szolnoki MH Kiss József 86. helikopterdandár kötelékében szolgálnak majd. A 16 helikopterből hatot a különleges műveleti erők vesznek használatba, míg tíz példány harcászati szállítóként funkcionál majd.