Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Elkészült a világ első napelemes fülhallgatója

Fotó: Unsplash/Robynne Hu

Szabó Kata

2022. augusztus 11. - 12:19

Sokat kellett rá várni, de végre elkészült a világ első, napenergiával működő vezeték nélküli fülhallgatója.

A svéd Urbanista nevű startup dobja piacra a világ első vezeték nélküli, Phoenix névre hallgató fülhallgatóját, amelynek tokja napelemekkel van ellátva, így lehetővé teszik a napsugarakról vagy más fényforrásról történő töltést.

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

A beszámolók szerint a tok kültéren és beltéren is kellő mennyiségű energiát képes tárolni a fülhallgatók töltéséhez.

A fülhallgató teljesen feltöltve nyolc óra megszakítás nélküli zenehallgatást biztosít majd a felhasználóknak, míg a tok 100%-os feltöltéséhez mintegy 32 órára lesz szükség. A biztonság kedvéért a Phoenix tokját USB-C csatlakozóval is ellátták, mint alternatív töltési opció, ám a vállalat kétli, hogy használni fogják azt a felhasználók.

A Phoenix fülhallgató aktív zajszűrő és “áthalló” üzemmóddal is rendelkezik, utóbbi esetében a felhasználó a fülhallgató viselése közben is hallja, mi történik körülötte. A Phoenix megjelenését 2022 negyedik negyedévére tervezik, ára pedig 149 dollár lesz.

Sokan vélhetően nem most hallanak először az Urbanista márkáról, ennek oka az lehet, hogy a vállalat korábban már piacra dobott egy hasonló elven működő fejhallgatót Los Angeles néven, amely a hazai üzletekben is fellelhető.