Nagytakarításra készül a Barcelona nyáron, nagy sztárok távozhatnak

Barcelona, 2020. október 20. Lionel Messi (b) és Philippe Coutinho, a Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkőzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2020. október 20-án. MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A súlyos adósságokkal küzdő FC Barcelona több sztárjától is megválhat a nyáron, hogy csökkenteni tudják a fizetési keretet, amely fontos lehet a rövidlejáratú adósságaik rendezése szempontjából.

A katalán sztárcsapat súlyos adósságokat halmozott fel az elmúlt évek során, a sajtó tudomása szerint 1 milliárd euró feletti tartozásuk van. A spanyol El Confidencial szerint ráadásul ezek között a rövidlejáratú adósságok okozzák a fő gondot, amelyek összege 730 millió euróra tehető.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Az FC Barcelona nagyon sok bevételt szerez a jegyeladásokból és a mezeladásokból, ám a koronavírus-járvány hatására mindkettő jelentősen megcsappant, így a klub sem tudta olyan ütemben rendezni a tartozásait, mint ahogyan eddig tudták.

Ez pedig arra kényszerítheti a klubot, hogy nyári nagytakarításba kezdjen és több sztárjátékosától is megváljon a következő átigazolási időszakban. A talkSPORT úgy tudja, Antione Griezmann, Phillippe Coutinho, Samuel Umtiti és Francisco Trincao is a takarítás áldozatául eshet.

Coutinho még 2018-ban csatlakozott a gránátvörös-kékekhez klubrekordot jelentő 150 millió euróért, és nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amelyet elvártak tőle. A brazilt nagyon sok poszton kipróbálták már, de egyikben sem tudott igazán effektív lenni a klub számára.

Griezmann gyakorlatilag érkezése óta a kritikák kereszttüzében állt, ám leigazolásakor még inkább a vezetőséget kritizálták sokan, hogy egy teljesen más játékrendszerből érkező játékost hogyan akarnak beilleszteni a katalánok rendszerébe. A francia támadó nem is tudta megtalálni azóta sem a régi formáját, így távozását gyakran lehet a sajtóban hallani.

Samuel Umtiti esetében az okozza a nagy problémát, hogy a francia védő rendkívül sérülékeny és emellett inkonzisztensnek bizonyult a barcelonai kalandja során. Távozása már korábban is felmerült, magas fizetése miatt pedig a klub kész lenne túladni rajta.

A legmeglepőbb név a listán Francisco Trincao lehet, a portugál tehetség ugyanis még csak most nyáron csatlakozott a katalánokhoz 30 millió euró ellenében. Trincao szép teljesítményeket villantott néhány meccsen, de a klub más fiataljai „elvették tőle a reflektorfényt” stabil formájukkal.

A hírportál tudomása szerint egyelőre négy „érinthetetlen” játékos van a Barcelonánál, akiktől semmi pénzért nem válnának meg: Lionel Messi, Ansu Fati, Pedri és Ilaix Moriba. A három fiatal remek teljesítményt mutatott idén, amellyel akár a jövő Barcelonájának alapkövét is lerakhatták.

Messi helyzete azonban egy fokkal bonyolultabb, ugyanis továbbra sem hozott még döntést a jövőjét illetően. Már régóta szóba hozták a Manchester Cityvel és a Paris Saint-Germainnel, az argentin klasszis azonban már korábban jelezte, hogy csak év végén fog döntést hozni a jövőjéről.