Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Mióta itt jártál:

Nagysebességű vasútvonalat építenek Franciaország és Németország között

Fotó: Unsplash/Karsten Winegeart
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A két ország között egy nagysebességű vasútvonalat terveznek építeni, s amint megvalósul, jóval gyorsabban lehet majd közlekedni az útvonalon.

A Bloomberg jelentése szerint Németország és Franciaország megállapodásra jutott annak kapcsán, hogy előremozdítsák a környezetbarát utazási formákat, ennek okán pedig a két ország megerősíti vasúti kapcsolatait.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár Párizsban tárgyaltak, majd a találkozót követően kiadtak egy közös nyilatkozatot is, melyből kiderült, hogy a két ország egy nagysebességű vasútvonal kiépítésén fog dolgozni Párizs és Berlin között.

A nyilatkozatban az is szerepel, hogy az éjszakai vonatközlekedés menetét is ki fogják dolgozni, terveik szerint pedig 2024-ben kezdődik majd a projekt. Közlésük szerint 2024 nyarára létrehoznának egy kifejezetten a fiataloknak szóló jegyet, mellyel az érintettek kedvezőbb áron utazhatnának a két ország között.

A francia állami vasúttársaság, az SNCF és a német Deutsche Bahn már korábban is arról számolt be, hogy az év végére közvetlen nagysebességű járatot terveznek az országok fővárosai között.

Mint ismert, Macron már korábban is igyekezett helyreállítani pár francia éjszakai járatot, például Párizs és Nizza között, de arról is szólt, hogy betiltaná a belföldi repülőjáratokat azon esetekben, amikor helyette 2,5 óránál rövidebb vasúti utazást is igénybe lehetne venni.