Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Szerdán nagyot zuhan az üzemanyagok ára

TÉMÁK:
#Árak #üzemanyag
Fotó: Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Néhány hét alatt jóval olcsóbb lett az gázolaj és a benzin is, ám a hatósági árak még így is messze vannak.

Szerdán újabb jelentős csökkenés várható a töltőállomásokon, legalábbis ami a piaci árakat illeti, hiszen a benzin bruttó 20, a gázolaj pedig 19 forinttal lesz olcsóbb – számolt be róla a portfolio.hu.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

A gázolaj egy hónap alatt csaknem 138 forinttal lett olcsóbb, szerdától literenként 713 forintért lehet tankolni azoknak, akik nem jogosultak a 480 forintos hatósági áras üzemanyag vásárlására. A benzin ára 647/literre mérséklődik.

Habár a visszaesés jelentős, a piaci árak még így is messze vannak az államilag szabályozottaktól. A gázolaj utoljára május elején volt 700 forint alatt, kérdés, hogy a következő hetekben sikerül-e még lejjebb szorítani az árakat.

Azért is lenne mindez kulcsfontosságú, mivel a benzinkutak jelentős része – főleg a magánkézben lévők – nem tudják tovább kigazdálkodni az ársapkás árakat. Emellett csúsznak a támogatások és a Mol sem szállít akkora mennyiséget, amekkora az igény lenne.

Emiatt számos töltőállomáson a minimálisra korlátozták a kiadható ársapkás mennyiséget, illetve akadnak olyan hálózatok is, ahol egyáltalán nem is értékesítik az olcsóbb üzemanyagot.